076-5659330

Studiebelasting


De studiebelasting is een inschatting. Natuurlijk is met een dergelijke ‘organische’ studie onmogelijk exact te zeggen hoeveel tijd een studieonderdeel kost. Hiernaast zie je de verdeling per fase.

De studie is een proces in drie fasen. In elke fase ligt de nadruk anders.
De opleiding zal een thematische opbouw hebben, waarvan onderstaand per fase de belangrijkste kenmerken.

Fase 1: Voorbereidende fase (1 jaar)

De voorbereidende fase bevat persoonlijk therapiewerk met een minimaal aantal uren van 120. Deze fase kenmerkt zich met name door het (ver)werken van onaffe gestalts. Fase 1 zijn bijvoorbeeld de jaartherapiegroepen die in onze praktijk elk seizoen draaien.

Fase 2: Kernprogramma (4 jaar)

Tijdens het kernprogramma verschuift het accent langzaamaan van cliënt zijn naar gestalttherapeut worden. In elk opleidingsblok zal een theoretisch onderdeel ervaringsgericht aan bod komen.

De structuur van het kernprogramma is 9 weekenden per seizoen (september t/m juli). Dit betekent 8 maal een tweedaagse en 1 maal een afsluitende driedaagse. In de opleidingsblokken overnacht je het eerste jaar ter plaatse (alleen het eerste jaar verplicht).
Tussen de opleidingsweekenden plan je zelf met je eigen huiswerkgroep een bijeenkomst van één dag waarin opdrachten worden uitgevoerd en meditatie wordt geoefend (NB: er zijn dus 8 huiswerkbijeenkomsten per opleidingsjaar).
Van elk opleidingsweekend en van elke huiswerkbijeenkomst wordt verslag gelegd. Zo heb je aan het eind van je opleidingstraject je eigen “levende” studie-naslagwerk gemaakt.

Gedurende je opleidingstijd experimenteer je steeds met vormwerk. Dit kan elke creatieve vorm zijn. Je ontwikkelt je zelf-expressie en je leert dit tot therapeutisch instrument te maken.

Meditatie is een wezenlijk onderdeel van het opleidingsprogramma en zal elke bijeenkomst worden beoefend.

Fase 3 : Praktijkervaring en Supervisie (de 5 jaren erna)

In deze fase ga je zelfstandig aan het werk als gestalt-art therapeut, of je integreert je gestalt-art therapeutschap met je beroep. Gestalt-Art therapeuten zijn veelal werkzaam in beroepen waar veel contact is met mensen bijvoorbeeld in de zorgsector, het onderwijs of eigen praktijken. In het bedrijfsleven kom je gestalttherapeuten tegen in management-functies en als coach.

Je volgt gedurende deze fase supervisie bij verschillende supervisoren, naar eigen inzicht en verantwoording te kiezen.

 

Openingsuren

Volgens agenda en op afspraak

Adres

Tilburgseweg 223 4817BD Breda

Telefoon

076-5659330